Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Γιώργου Καρατζαφέρη χθες το βράδυ

Εκρηκτική η παρουσία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη εχθές το βράδυ στην Καρδίτσα.
Πολύς κόσμος ανεξάρτητα απο πολιτικές τοποθετήσεις, τον υποδέχθηκε και τον αποθέωσε στην σημερινή πρωτόγνωρη συγκέντρωση, για τα πολιτικά χρονικά της Καρδίτσας.
Η ομιλία του ήταν γεμάτη απο πάθος για
την Ελλάδα ενω παράλληλα δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει σαν ενδοτική την πολιτική που ακολουθεί το ΥΠΕΞ σε σχέση με τα Εθνικά μας θέματα που ακολουθούν την πολιτική των ΗΠΑ.
Αποκάλυψε για πρώτη φορά σήμερα απο την Καρδίτσα την διαπλοκή του ΚΚΕ με την Κυβέρνηση Καραμανλή, αφού ΧΩΡΙΣ διαγωνισμό , ο ΟΠΑΠ, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση !!

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

MΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΤΟ SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. Στις εκδηλώσεις για την Άλωση της πόλης και τον Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Το SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR, βρέθηκε χθές βράδυ στη Λάρισα.

Ήταν καλεσμένο στην εκδήλωση που διοργάνωνε η δραστήρια Νομαρχιακή επιτροπή Λαρίσης του ΛΑ.Ο.Σ και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε.
Παρά το χαλάζι και την κατακλυσμιαία καταιγίδα, ήταν σημαντική η παρουσία των Λαρισαίων απο όλα τα κόμματα.
Ο χαλκέντερος ομιλητής (μιλούσε συνεχώς επι 1 1/2 ώρα) μέλος της Ν.Ε. κ. Γιώργος Λεονταρήςέκανε λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ανάλυση των καταγεγραμμένων γεγονότων της δύσκολης για τον Ελληνισμό περιόδου εκείνης. Με στόμφο και απόλυτη πειστικότητα στα οσα ανέλυε, καθήλωσε το κοινό που έφυγε εμπλουτισμένο με γνώσεις που απο πουθενά
δεν διδάσκονται αλλά είναι καθοριστικές στο να γνωρίζουμε την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και τις μετέπειτα συνέπειες των γεγονότων εκείνων. Ζητήσαμε ολόκληρη την ομιλία και ελπίζουμε να την αναρτήσουμε τις επόμενες ημέρες. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της μαχητικής, πατριωτικής νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας με επικεφαλής τον δυναμικό Δημήτρη Τσιάρα, οι γυναίκες παρούσες έδωσαν το δικό τους στίγμα, παρόν και ο Πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Γ.Ζουρνατζής με όλα τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Κα Αξιόγλου, η Ιατροδικαστής Λαρίσης Κα Ρουμπίνη Λεονταρή, πολιτευτές της περιοχής και απο τα κεντρικά του ΛΑ.Ο.Σ ο επόπτης περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αργύρης Σιδερης. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ και τον ΚΩΝ/ΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Ορκωμοσία Γιάννη Κουριαννίδη ως δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης


21.05.2009: Ο Γιάννης Κουριαννίδης ορκίζεται δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

21.05.2009: Ο Γιάννης Κουριαννίδης μετά την ορκωμοσία του με τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τον δημοτικό σύμβουλο του ΛΑ.Ο.Σ. Θωμά Ακριβόπουλο.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ορκίστηκε ως δημοτικός σύμβουλος, ενώπιον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλειου Παπαγεωργόπουλου, ο Γιάννης Κουριαννίδης. Ο νέος δημοτικός σύμβουλος, γνωστός από την πολυετή παρουσία του και αγωνιστική πορεία του σε πατριωτικούς πολιτικούς σχηματισμούς, είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον Οκτώβριο του 2006, ενώ είχε διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο για τη Θεσσαλονίκη – Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική». Ο κ. Κουριαννίδης κατέλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης την θέση του αποχωρήσαντος Ορέστη Αγγελίδη.

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Κουριαννίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με οδήγησαν σήμερα σ’ αυτή τη θέση. Πρώτα απ’ όλους τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρη, που μου έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της παρατάξεώς του, κατόπιν όσους με ψήφισαν, αλλά και τον προκάτοχό μου στο Δήμο, κ. Αγγελίδη. Πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ για το δικαίωμα σε μία εθνικά και κοινωνικά αξιοπρεπή ζωή των Ελλήνων κατοίκων της πόλης μας. Δηλαδή των ανθρώπων που οι πρόγονοί τους απελευθέρωσαν αυτήν την πόλη και σήμερα αγωνίζονται όπως κι εκείνοι, για να μην χάσει τον ελληνικό χαρακτήρα της, αλλά και για να μη διακυβευθούν περαιτέρω οι κοινωνικές κατακτήσεις τους που με μόχθο και θυσίες, ειδικά στην περιοχή μας, κερδήθηκαν».

Ο Ηλίας Πολατίδης απαντά στον Αντώνη Λιάκο‏

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1488:2009-05-28-13-32-12&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Καρδίτσα‏

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
ΛΑ. Ο. Σ.
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 15 - 43100 – ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗΛ. – FAX: 2441021755

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 30 Μαΐου ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Καρδίτσα!

Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ»

Στα πλαίσια των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης το επόμενο Σάββατο 30 Μαΐου, θα επισκεφθεί την Καρδίτσα.

Στις 7.30 μ.μ του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ», θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ και θα αναφερθεί:

  • στην πολιτική επικαιρότητα,
  • στην πλούσια μέχρι τώρα δράση του ΛΑ.Ο.Σ στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη πενταετία και
  • στις θέσεις του κόμματός μας για τις Ευρωεκλογές.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

              Καρδίτσα 28 Μαΐου 2009

              Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

              Κώστας Καρδαράς

              Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής

              ΛΑ.Ο.Σ Καρδίτσης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Εκδήλωση του ΛΑΟΣ στη Λάρισα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας ανακοίνωσε ότι, στις 29 Μαΐου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.
έχει προγραμματισθεί ομιλία
στο ξενοδοχείο «Διόνυσος»
της Λάρισας. Το θέμα της ομι-
λίας είναι «Πτώση και Άλωση
της Κωνσταντινουπόλεως» με
ομιλητή τον γ’ αντιπρόεδρο
της Ν.Ε του ΛΑ.Ο.Σ. , υποστράτηγο ε.α. Γεώργιο Λεονταρή.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι, μέσα
στην παραζάλη των μικροκομματικών κινήσεων και της ψηφοθηρίας λόγω ευρωεκλογών, δεν πρέπει να αγνοηθεί
αυτή η ημέρα μνήμης για τον
Ελληνισμό, της άλωσης της
βασίλισσας Πόλης μας.
Διοργάνωσε έτσι την ομιλία
για να θυμίσει το μεγαλείο
της φυλής των χρόνων εκείνων και να τιμήσει τους πολιορκημένους εκείνους αγωνιστές και μάρτυρες της αλώσεως και να τονωθεί στο μέτρο του δυνατού το εθνικό μας φρόνημα.
Υποσχόμαστε , ότι θα είναι για
όλους μας, που θα παρευρεθούμε μία ενδιαφέρουσα ομιλία και μία χαλαρή ανάπαυλα
στη συνηθισμένη πια μονοτονία και ηχορύπανση της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών.
Αθανατός ο Κώστας Ηλιακής!
του Γιώργου Πισσαλίδη || 23. Μαΐου 2009 | 20.26
Μία έκθεση στην Τεχνόπολη για την Ποντιακή Γενοκτονία

Με αφορμή την 19η Μαΐου, μέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη (Γκάζι) η πολυθεματική έκθεση «Πόντος: Δικαίωμα στην Μνήμη» που οργάνωσε ο μελετητής και καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κώστας Φωτιάδης. Η έκθεση διοργανώνεται από την Ευξείνιο Λέσχη Αθηνών και το Κέντρο Ποντιακών Μελετών σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και διαρκεί μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου 2009.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησαν με ένα πανηγυρικό του Βάσου Λυσσαρίδη, επίτιμου πρόεδρου του ΕΔΕΚ, που τόνισε ότι μια παρόμοια περίπτωση με την Ποντιακή Γενοκτονία καιροφυλακτεί σήμερα με την επανεμφάνιση του σχεδίου Ανάν και ότι αν δεν πολεμηθεί ο Ελληνισμός της Κύπρου θα εξαφανισθεί σε 20-30 χρόνια. Την ίδια άποψη είχε και ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής που σε μία μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε τόνισε: «Αν δεν λειτουργήσει η ιστορική μας μνήμη σε ότι αφορά την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, η ίδια μοίρα θα σημαδέψει και άλλα κομμάτια του Ελληνικού Έθνους. Αν τυχόν ευοδωθούν τα σχέδια για ένα νέο Σχέδιο Ανάν, θα έχουν ολέθριο αποτέλεσμα. Σε 30 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός θα έχει ροήσει». Όσο για το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει επίσημα μνήμη Ποντιακής Γενοκτονίας, ο σε περίοδο που τα δύο μεγάλα κόμματα προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία, ο καθηγητής Σαρρής δήλωσε: «Η ελληνοτουρκική φιλία που προωθούν τα δύο κόμματα δεν είναι ειλικρινής αλλά προϊόν φόβου. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και να μπορούμε να υπερασπισθούμε το δίκαιο μας πρέπει να είμαστε και γενναίοι και δυνατοί. Αλλά δυστυχώς ούτε γενναίοι είμαστε, ούτε δυνατοί». Ενώ στην ομιλία του ο καθηγητής Γιαλλουρίδης έδωσε έμφαση στην ιδέα της ισχύος που πρέπει να διαπρέπει την εξωτερική πολιτική, μιας και είναι η μόνη που καταλαβαίνουν οι Τούρκοι. Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Για αυτούς που έρχονται και για αυτούς που έφυγαν πρέπει ως έθνος να έχουμε συγκροτημένη πολιτική αποφασιστικότητα και να κατανοήσουμε ότι εκείνο που σέβονται είναι η ισχύς και η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας». Τέλος ο καθηγητής Φωτιάδης δήλωσε: «Η 19η Μαΐου είναι η μέρα μνήμης των νεκρών μας και σήμερα στην αναστάσιμη αυτή περίοδο, πιστεύω ότι οι ψυχές των νεκρών αναπαύονται και είναι μαζί μας γιατί η δικαίωση τους ήλθε από την μακρινή Αυστραλία, όταν ομόφωνα η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, μαζί με την αντιπολίτευση, αναγνώρισαν την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Και σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας είναι ο κύριος ομιλητής των εκδηλώσεων που οργανώνει εκεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος». Για την ίδια την γενοκτονία ο καθηγητής Φωτιάδης είπε: «Όταν δόθηκε η εντολή της εθνοκάθαρσης ήταν ο Δεκέμβρης του 1916. Οι Νεότουρκοι είχαν αποφασίσει τον αφανισμό όλων των Ελλήνων της Τρίπολης του Πόντου γιατί συνόρευε με τον ποταμό όπου είχαν στρατοπεδεύσει οι ομόθρησκοι Ρώσοι που είχαν καταλάβει τον Ανατολικό Πόντο». Ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης συμπλήρωσε ο διάσημος Πόντιος λυράρης Ματθαίος Τσαχουρίδης που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, κυκλοφόρησε τον δίσκο «Από τον Πόντο στην Περσία» σε ξένη εταιρεία και έχει παίξει στα μεγαλύτερα «έθνικ» φεστιβάλ, όπως το WOMAD. Καθώς και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης που ανάγνωσε δραματικά τα κείμενα «Η σφαγή των νηπίων της Σάντας» και «Ο Τσιρίπς εκούιζεν παιδία ελεύθερα». Όσο για την έκθεση παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες, ιστορικά κείμενα, περιοδικά και βιβλία από τον Πόντο, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Τουρκία, την ιστορία του Ποντιακή Ελληνισμού από την στιγμή που βρέθηκαν στον Εύξεινο Πόντο μέχρι την στιγμή που ξεριζώθηκαν και υπέστησαν γενοκτονία από την συμμαχία Τούρκων και μπολσεβίκων. Η ιστορία ξεκινά με το πολύχρωμο υφαντό λαών που ζούσαν εκεί πριν την άφιξη των Ελλήνων και συνεχίζεται με το έθνος της Κολχίδος, την αυτοκρατορία του Μιθριδάτη και της Τραπεζούντας, την ανάπτυξη του Ποντιακού Ελληνισμού στις αντίξοες μέρες της Τουρκοκρατίας, την διεκδίκηση της Ποντιακής Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνονται στα τάγματα θανάτου, αλλά και το ποντιακό αντάρτικο που ακολούθησαν τον μεγάλο ξεριζωμό. Υπάρχει επίσης στον δεύτερο όροφο της αίθουσας «Άγγελος Σικελιανός» μια έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από την Ποντιακή Γενοκτονία, αλλά και γενικότερα από την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Όμως εκείνο που ξεχωρίζει στην έκθεση είναι η παρουσίαση του 14τομου έργου του ιστορικού Κώστα Φωτιάδη «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού», ένα κατηγορώ ενάντια στην τουρκική βαρβαρότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο γράφτηκε σε συνεννόηση με την Ελληνική Βουλή, αλλά στο τέλος η «ελληνική» Βουλή αρνήθηκε να το εκδώσει με το όνομα της. Προφανώς για να μην χαλάσει την σούπα της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Για τον ίδιο λόγο, η Βουλή αρνείται να το εκδώσει σε επτά γλώσσες, παρόλο που η μεταφραστική δουλειά έχει ολοκληρωθεί από τον καθηγητή Φωτιάδη. Από την Βουλή έχει κυκλοφορήσει ένας περιληπτικός τόμος του έργου το οποίο έχει εξαντληθεί και δεν πρόκειται να επανακυκλοφορήσει. Αντίθετα το βιβλίο της Βουλής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενώ έχει κυκλοφορήσει και στα ρωσικά. Έτσι ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης εξέδωσε ιδίοις χρήμασι 500 σειρές του 14τομου έργου και τις χάρισε σε όλα τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν τμήμα Ελληνικών Σπουδών. Ενώ το 14τομο έργο μεταφράστηκε στα τουρκικά. Τέλος να πούμε ότι ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής εξέδωσε το βιβλίο «Πόντος, μεγάλος, ευδαίμων και Ελληνικός» του Κωνσταντίνου Φωτιάδη και το μοίρασε σε 5000 μαθητές της 3ης Γυμνασίου. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι ότι: «Οι Τούρκοι φοβούνται το Ποντιακό ζήτημα και είναι επίκαιρο. Ούτε οι Πόντιοι, ούτε οι άλλοι Ελλαδίτες ξέρουν πόσο σημασία έχει ότι εκείνο που βασανίζει τους Τούρκους είναι κυρίως το Ποντιακό ζήτημα. Και αυτό γιατί μέσα από το Ποντιακό ζήτημα αναδεικνύεται η γενοκτονία των Χριστιανικών εθνοτήτων της Μικράς Ασίας». Οι μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν την έκθεση κάθε βράδυ στις 20.00 χωρίζονται στις κάτωθι ενότητες. Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 «Διαχρονικά τραγούδια των Ελληνόφωνων Μουσουλμάνων του Πόντου». Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 «Ελλάδα & προσφυγικός Ελληνισμός». Την Κυριακή 24 Μαΐου 2009 «Ο Ελληνισμός της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ενώσεως». Τέλος την Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 «Οι Πόντιοι τιμούν τα σύμβολα της μουσικής τους Χρύσανθο Θεοδωρίδη και Γώγο Πετρίδη». Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν μία πλειάδα Ποντίων καλλιτεχνών με κορυφαίο τον Γεώργιο Αμαραντίδη.
Η έκθεση κρατά μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 23ης Μαΐου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
Το άρθρο αυτό εστάλη από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Πρόγραμμα περιοδειών Μάκη Βορίδη‏

Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης πραγματοποιεί τις εξής περιοδείες:
  • Την Τρίτη 26 Μαΐου ομιλία στο καφέ «Μέδουσα» στην Αρτέμιδα (Λούτσα) στις 19:30
  • Την Τετάρτη 27 Μαΐου περιοδεία σε Σπάτα και Κορωπί
  • Την Παρασκευή 29 Μαΐου περιοδεία στον νομό Λακωνίας και συμμετοχή στα «Παλαιολόγεια»
  • Το Σάββατο 30 Μαΐου περιοδεία στον νομό Μεσσηνίας
  • Την Κυριακή 31 Μαΐου στις 11 το πρωί ομιλία σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Αύρα» στην Ραφήνα

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Μάρτη

20.05.2009: Πλήθος κόσμου στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Μάρτη.

Με την παρουσία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γεωργίου Καρατζαφέρη και τους χαιρετισμούς του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της χώρας πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική τιμητική εκδήλωση για τον ευπατρίδη πολιτικό Νίκο Μάρτη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εθνικών & Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» στο ξενοδοχείο President, την Τετάρτη το βράδυ, 20 Μαΐου.

Στο τιμώμενο πρόσωπο απεστάλη μία μεγάλη ανθοδέσμη από τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Για την προσωπικότητα, το έργο και τη δράση του Νίκου Μάρτη μίλησαν ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Ακαδημαικός, ο Χρήστος Γούδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, και ο Γεώργιος Δίελλας, Πολιτικός Επιστήμων.

Τον Νίκο Μάρτη χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η Υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη, ο Υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι διατελέσαντες Υπουργοί Βορείου Ελλάδος & Μακεδονίας-Θράκης Γ.Καλαντζής, Στέλιος Παπαθεμελής, Γ.Τριαρίδης, Π.Χατζηνικολάου, Β.Ιντζές, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, ο συμπολεμιστής του στη μάχη του Ρίμινι και Πρόεδρος της Ενώσεως Ιερολοχιτών αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζ.Χατζηφωτίου, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και τ. Νομάρχης Καβάλας-Φλώρινας Θ.Ασπασίδης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α.Κολοκοτρώνης, ο τ. υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Στρατάκης, η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Νομάρχης Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλος, ο Νομάρχης Φωκίδος Ν.Φουσέκης και οι Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος, Καστοριάς Σεραφείμ, Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος και Φθιώτιδος Κωνσταντίνος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πάνω από 400 άτομα που κατέκλυσαν την αίθουσα και δημιούργησαν συγκινησιακή φόρτιση, διακρίναμε μεταξύ των άλλων, τον τ. Πρωθυπουργό Ι.Γρίβα, τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. πρέσβη Γ.Γεωργίου, τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θ.Πλεύρη, Δ.Αράπογλου, Κ.Αϊβαλιώτη, την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. Ν.Τζαβέλλα, τον γ.γ. του ΛΑ.Ο.Σ. Α.Μπαμίχα, τον γενικό διευθυντή του ΛΑ.Ο.Σ. Ν.Χριστοδουλόπουλο, τους αντιπροέδρους του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» Καθηγητή Κ.Νιάρχο, Κ.Σκανδαλάκη & Νίκο Σαλαβράκο, το μέλος του Δ.Σ. Χ.Σπέντζα καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, πνευματικό και επιστημονικό κόσμο.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου χαρακτηρίζει τον πολεμό στην Μικρά Ασία για την απελευθερωσή σκλαβωμένων ελληνικών εδαφών ως ιμπε

Αγαπητοί φιλοί
Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου την Τριτή 19 Μαίου στον
χαιρετισμό που απηθυνέ εκ μέρους του κομματός της,στην εκδηλώση
που διοργανώσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), οπώς
καθέ χρονό στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τα 90 χρονία της γενοκτονίας
του Ποντιακού Ελληνισμού απο τούς Τουρκούς, χαρακτηρίσε ως ιμπεραλιστικό
τον πολεμό για την απελευθερωση των ελληνικών
προαιωνιων εδαφών της Μικράς Ασίας ,ο οποίος το 1922 ελήξε με την ηττά του
ελληνικού στρατού. Περιτό να σας πω οπώς θα δείτε και απο το σχετικό δημοσίευμα του
'' Αγγελιοφόρου'' οτι η κυρία αυτή αποδοκιμαστικέ εντονά απο το κοινό την απαράδεκτη
αντεθνική προκλητική της φράση ,και δεν σας κρυβώ οτι ημούν ένας απο αυτούς που την αποδοκίμασαν,γιατί ο λαός της Θεσσαλονικης και γενικά της Βορείας Ελλάδας εκτός απο
τις προσφυγικές του ρίζες,εχεί εντονές εθνικες ευαισθησίες,και ολά αυτά παρά την προσπαθεία του νεοδημοκρατή προεδρού της ΠΟΕ Γιώργου Παρχαρίδη να την καλύψει.
Επιβεβαιώνεται για το ΚΚΕ για μια ακομα φορά η γνωστή ελληνική παροιμία
'' ο λύκος και εαν γερασέ μυαλό δεν εβαλέ'', γιατί δεν πρεπεί να ξεχναμέ το προδοτικό
κειμενό του 1922 για ''ιμπεριαλιστικό πολεμό στην Μικρά Ασία ,τις συμφωνίες του Κεμάλ το
1920 με την Σοβιετική Ενωσή του '' μεγαλού'' τους '' ηγέτη'' Λενίν,και τις διωξείς του
'' πατερουλή '' τους Σταλίν εναντίον του Ελληνών της Σοβιετικής Ενωσής στα τελή της δεκαετίας του ' 30.
Το σχετικό δημοσιευμά του '' Αγγελιοφορού'':

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα


Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.

Πηγή: ALPHA
Ρεπορτάζ: Δ. Βερύκιος, Μ. Ζαχαράκη

Βουλευτής του ΛΑΟΣ κατά καθηγήτριας

Τετάρτη, 20.05.09
Βουλευτής πήγε σε σχολείο και ζήτησε εξηγήσεις από καθηγήτρια Ιστορίας. Επικαλούμενος καταγγελίες γονέων κατά τις οποίες καθηγήτρια στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών χαρακτήρισε τον ΛΑΟΣ ακροδεξιό κόμμα, ο βουλευτής του κόμματος κ. Ηλίας Πολατίδης διαμαρτυρήθηκε στο διευθυντή του σχολείου. «Με τέτοιες ενέργειες ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για οποιοδήποτε κόμμα, βουλευτή, σύλλογο κ.λπ., να καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία των καταγγελιών εν ονόματι δήθεν της προστασίας των μαθητών και να ελέγχει τον εκπαιδευτικό για τις απόψεις του!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Ελεύθερος Τύπος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΗΛΙΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΑΥΤΑ Ι Ε.Τ. ΠΑΣ ΚΑΛΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΑΛΗΚΑΡΕ...

Διαδήλωση της ΝΕ.Ο.Σ. κατά της λέσχης Bilderberg


16.05.2009: Η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. διαδηλώνει κατά της συνεδρίασης της λέσχης Bilderberg στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.

Μαχητική και αγωνιστική η παρουσία των νεολαίων του ΛΑ.Ο.Σ. στην διαδήλωση κατά της συνεδρίασης της λέσχης Bilderberg το Σάββατο 16 Μαΐου. Αρχικά η πορεία ξεκίνησε από τρία διαφορετικά μπλοκ τα οποία ανήρτησαν και τα πανό. Μετά συνενώθηκαν στην Λεωφόρο Ποσειδώνος από όπου συνεχίστηκε και η πορεία προς τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Επίσης νεολαίοι με φουσκωτό σκάφος έκαναν τον περίπλου του Λαιμού της Βουλιαγμένης με ένα πανό που έγραφε «Bilderberg ανεπιθύμητοι». Έγιναν γρήγορα αντιληπτοί από τις λιμενικές αρχές οι οποίες και προσπάθησαν να τους ανακόψουν.

Παρά τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα που δεν επέτρεψαν στην πορεία να φτάσει μέχρι τον Αστέρα (ενώ εχθές επέτρεψαν ΣΤΟ ΚΚΕ) οι νεολαίοι και αρκετός κόσμος διαδήλωσαν και φώναξαν συνθήματα κατά της παρουσίας στην Ελλάδα των παγκόσμιων φονιάδων των λαών. Επικεφαλής της διαδήλωσης ο Πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο γ.γ. του ΛΑ.Ο.Σ κ. Μπαμίχας, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., οι Σκιπίων Αποστολάκης, Σπύρος Σταματόπουλος κ.α.

Παρά την προτροπή πολλών νεολαίων να συνεχισθεί η πορεία, παρά τα απαγορευτικά, στρατιωτικά - αστυνομικά οι διοργανωτές της πορείας αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τα αστυνομικά όργανα. Η ΝΕ.Ο.Σ. ποτέ δεν σιώπησε, ποτέ δεν λύγισε, ποτέ δεν γονάτισε μπροστά σε αυτούς που αποφασίζουν δικτατορικά για εμάς χωρίς να τους νοιάζουμε εμείς.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη για τα εθνικά θέματα


10.05.2009: Άποψη του κόσμου στην ημερίδα για τα εθνικά θέματα.

10.05.2009: Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης.

10.05.2009: Ο Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Θράκη.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η ημερίδα με θέμα «Τα εθνικά θέματα ξανά στο προσκήνιο» που διοργάνωσαν τα περιοδικά Patria και «Ενδοχώρα» την Κυριακή 10 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Imperial Palace της Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 100 Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν μια εκδήλωση γεμάτη από πατριωτικό παλμό και εθνικά μηνύματα, τα οποία εξέπεμπαν όλες οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν. Το παρόν έδωσαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και πλήθος στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης καταγγέλλοντας το έλλειμμα πατριωτικής πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την προσπάθεια υποβιβασμού της σημασίας των εθνικών θεμάτων που γίνεται από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού τύπου και της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Δημήτριο Ζαφειρόπουλο, εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο ζήτημα της μετανάστευσης, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας αυτή την περίοδο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Φιλόθεος Κεμεντζεκίδης, πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ, μιλώντας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, την στάση της ελληνικής πολιτείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Γιάννης Κουριαννίδης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα», τονίζοντας τον εθνικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Θράκη να μεταβληθεί σύντομα σε ένα νέο Κοσσυφοπέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πολύ συγκινητική παρέμβαση του Σεμπαϊδήμ Καραχότζα, εκπροσώπου των Πομάκων της Ξάνθης, ο οποίος κατήγγειλε στους παρευρισκόμενους, τις προσπάθειες εκτουρκισμού των Πομάκων και την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας στις ύποπτες δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της περιοχής.

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτριος Καψάλας, κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στα γεωπολιτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, βρισκόμενη στον κρίσιμο αυτό γεωγραφικό χώρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση μιας ξεχωριστής προσωπικότητας. Μιας Ελληνίδας που ζει στα Σκόπια και διδάσκει ελληνικά στους εκεί ομογενείς, παρ’ όλες τις απειλές των αρχών των Σκοπίων αλλά και την αδιαφορία, δυστυχώς, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι στα Σκόπια τα άτομα ελληνικής καταγωγής φθάνουν τους 300.000, αλλά απλά φοβούνται να αναδείξουν την καταγωγή τους, καθώς η δημιουργία ελληνικών συλλόγων και σωματείων αντιμετωπίζει την απροκάλυπτη εχθρότητα της κυβέρνησης των Σκοπίων.


Ελληνικές Γραμμές

Εκδήλωση του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» για τον Νίκο Μάρτη‏

πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» σας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Μάρτη, ευπατρίδη πολιτικό και άξιο της Πατρίδας, την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (λεωφόρος Κηφισίας 43). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
  • Κωσταντίνος Δεσποτόπουλος, ακαδημαϊκός
  • Χρίστος Γούδης, καθηγητής Πανεπιστημίου
  • Βαγγέλης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος - συγγραφέας
  • Γεώργιος Δίελλας, πολιτικός επιστήμονας
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι διατελέσαντες υπουργοί Βορείου Ελλάδος & Μακεδονίας - Θράκης, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΚ

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δημιουργία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝΕΚ). Θεωρούμε πως είναι μία ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι οι συναγωνιστές και να γιορτάσουμε μαζί την παρουσία μας στον εθνικιστικό αγώνα. Η συνάντηση μας θα γίνει στα Λουτρά Υπάτης το Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Πανόραμα» του Γιώργου Γκαρίλα στο χωριό Μεξιάτες. Όσοι θα φτάσουν στην Λαμία με αυτοκίνητο, ακολουθούν τον δρόμο για Καρπενήσι μετά το χωριό Λιανοκλάδι ακολουθούν τον δρόμο για Λουτρά Υπάτης, όπου και θα γίνει και η διανυκτέρευση. Όσοι τώρα θα έρθουν με το τρένο με ένα ταξί μπορούν να φτάσουν εύκολα. Σας παρακαλούμε να δηλώσετε σύντομα την συμμετοχή σας στο smokovo@otenet.gr για την καλύτερη οργάνωση.

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΔΙΔΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BILDEBERG

Το Σάββατο 16 Μαΐου η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού διαδηλώνει ενάντια στην συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μία μυστική σκοτεινή λέσχη που κάθε χρόνο επιλέγει μία χώρα για να σχεδιάσει τις κινήσεις της, αλλά και τις τύχες του κόσμου μας. Η ΝΕ.Ο.Σ. πάντα μπροστά στον αγώνα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτό που σχεδιάζουν. ΤΟ Σάββατο λοιπόν και ώρα 3 μ.μ. θα βρισκόμαστε όλοι μας στο «Αγνάντι» της Βουλιαγμένης από όπου θα ξεκινήσει και πορεία προς το ξενοδοχείο «Astir Palace» όπου λαμβάνει χώρα η παραπάνω συνεδρίαση. Δεν θα αφήσουμε να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Θα μπουν και πούλμαν από τα κεντρικά γραφεία (Καλλιρρόης 52). Περισσότερες πληροφορίες στο 210-7522700.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Στη Βουλή το θέμα του ΕΚ για το εβραϊκό μνημείο στον Κεραμεικό






ρώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την άστοχη τοποθέτηση μνημείου στην Αθήνα. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στην περιοχή του Κεραμεικού της πόλεως των Αθηνών θα τοποθετηθεί μνημείο του ολοκαυτώματος των εβραίων της Αθήνας οι οποίοι εκτοπίσθηκαν από τους Γερμανούς σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως κατά το 1944. Το σχετικό αίτημα της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών συζητήθηκε προσφάτως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Το πρόβλημα, όμως, το οποίο δημιουργείται είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων αρχαιολόγων αλλά και της αρμοδίου Γ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα σπουδαίο τοπογραφικό ορόσημο των αρχαίων Αθηνών. Εκτιμάται ότι εκεί ευρίσκεται η σύγκλιση της οδού της πομπής των Παναθηναίων με την Ιερά Οδό που οδηγούσε στο Ιερό της Ελευσίνος. Πιθανολογείται έντονα ότι ο χώρος θα βρεθεί σε μία μελλοντική ανασκαφή, γι' αυτό άλλωστε έχει απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1981 έναντι 56 εκατ. δραχμών και γι' αυτόν τον λόγο η Γ' Εφορεία πρότεινε άλλο σημείο για την τοποθέτηση του μνημείου (πάρκο της πρώην Κορεατικής Αγοράς). Δυστυχώς, όμως, η γνωμοδότηση της Εφορείας δεν ελήφθη υπ' όψιν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι για την ανωτέρω τοποθέτηση επελέγη ένας αρχαιολογικός χώρος ο οποίος αναδεικνύει μία ιστορία και έναν πολιτισμό (το απόγειο του Ελληνικού Πνεύματος των Κλασσικών χρόνων) που καμμία σχέση δεν έχουν με τους συμβολισμούς του εν λόγω μνημείου (την φρίκη του θανάτου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) και ακόμη το γεγονός ότι δεν εκδηλώνονται από το Υπουργείο ανάλογες ευαισθησίες για τοποθετήσεις μνημείων που αφορούν ιστορικές γενοκτονίες ελληνικών πληθυσμών.
Καταλήγοντας ερωτάται ο Ηλίας Πολατίδης ρωτάει τον υπουργό; Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την τοποθέτηση του μνημείου; Σε περίπτωση αναλόγων αιτημάτων τοποθετήσεως σε σημεία της πόλεως των Αθηνών μνημείων για τις γενοκτονίες του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας και των Αρμενίων από τους Τούρκους, πώς σκέπτεται να πράξει το Υπουργείο;

Η χούντα της ΔΑΠ και της Αριστεράς ξαναχτύπησε στις 13 Μαΐου

Δελτίο Τύπου της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού

Τελικώς οι «δημοκράτες» της ΔΑΠ με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της Αριστεράς και Ακροαριστεράς και με τους φοβισμένους ΠΑΣΠίτες απέδειξαν για άλλη μία φορά και επισήμως πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

  • Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ) δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση της Φ.Ο.Σ. για συμμετοχή στις εκλογές, αποκλείοντας με εντελώς παράνομο τρόπο το ψηφοδέλτιό της.
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου σύσσωμο ψήφισε τον αποκλεισμό της Φ.Ο.Σ., ακολουθώντας μία εντελώς αντικαταστατική διαδικασία, στην οποία επέμεινε παρά την παρέμβαση του Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. αρνούνται έως στιγμής να παραδώσουν υπογεγραμμένη την απόφαση καθώς φοβούνται τις νομικές συνέπειες. Ήδη και στα δύο αυτά πανεπιστήμια έχει επιδοθεί από το πρωί εξώδικος δήλωση από δικαστικό επιμελητή κατά των Δ.Σ. και των πρυτάνεων και ακολουθούν και άλλες διαδικασίες.
  • Στην Νομική Αθηνών τραμπούκοι έβγαλαν έξω από το προεκλογικό Δ.Σ. τον εκπρόσωπο της Φ.Ο.Σ. με την απειλή 20 αναρχικών.
  • Στα ΤΕΙ Κοζάνης η ίδια ακριβώς διαδικασία με την κινητοποίηση 30 αναρχικών και την εκδίωξη των εκπροσώπων της Φ.Ο.Σ. Την προηγούμενη εβδομάδα 50 αναρχικοί μπήκαν στην Γενική Συνέλευση της σχολής και ανακοίνωσαν πως αν μιλήσει εκπρόσωπος της Φ.Ο.Σ. θα διαλύσουν την συνέλευση.
  • Στα ΤΕΙ Καβάλας τα ίδια.
  • Στις 14:00, το μεσημέρι των εκλογών, ομάδα 20 αναρχικών επιτέθηκαν σε τρεις φοιτητές που φορούσαν μπλουζάκια της Φ.Ο.Σ. και οι οποίοι κατευθύνονταν από την Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποτέλεσμα: Δύο φοιτητές της Φ.Ο.Σ. στο νοσοκομείο, ο ένας με ράμματα στο κεφάλι, ο άλλος με μώλωπες και θλάσεις. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφού πρώτα έκλεψαν κινητά και πορτοφόλια από τους χτυπημένους φοιτητές.

Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα τις διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών, είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση των φοιτητικών εκλογών που έχουν πλήρως χουντοποιηθεί από τους φοιτητοπατέρες και τους εξωπανεπιστημιακούς αναρχικούς τραμπούκους. Είναι η πρώτη φορά μετά την Χούντα που έχουμε τόσο μαζικές απαγορεύσεις της συμμετοχής μίας παράταξης κοινοβουλευτικού κόμματος, σε εκλογές φοιτητικών συλλόγων. Οι πολιτικές και νομικές αντιδράσεις θα ανακοινωθούν από εδώ. Για εμάς η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών σε αυτούς τους συλλόγους είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, και οι εκπρόσωποι που θα προκύψουν για να συμμετέχουν στα όργανα συνδιοίκησης των σχολών εντελώς παράνομοι.

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακέραια την ευθύνη των φασιστικών απαγορεύσεων αφού στο μεν Πανεπιστήμιο Πειραιά διαθέτει αυτοδυναμία, πράγμα που της επιτρέπει να επιβάλει όποια πολιτική θέλει, στα δε άλλα πανεπιστήμια πρωτοστάτησε στις παράνομες μεθοδεύσεις απαγόρευσης της συμμετοχής της φοιτητικής παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ. Φαίνεται πως οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και οι αντισυνταγματικές αποφάσεις, που αφαιρούν από Έλληνες φοιτητές το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, και της ελεύθερης συμμετοχής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (αρ. 5 παρ. 1 του Συντάγματος και στα αρ. 12, 14 και 23 του Συντάγματος), δεν αποτελούν για την Νέα Δημοκρατία πράξεις πολιτικής ακρότητας. Επιβραβεύοντας λοιπόν τέτοιου είδους πολιτικές νοοτροπίες, ο κ. Καραμανλής θα συμπεριλάβει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου στο ευρωψηφοδέλτιό του, προϊδεάζοντας μας, για τις δημοκρατικές ευαισθησίες των εκπροσώπων που θα προτείνει στον ελληνικό λαό να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, για να προασπίσει την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και το Σύνταγμά του.

Από την πλευρά της Φ.Ο.Σ. και της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. οι νομικές κινήσεις συνεχίζονται, ενώ διεξήχθη και συνέντευξη τύπου όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πλέον είναι πολύ πιθανό το κόμμα του να αποχωρήσει από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, αν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω από το Υπουργείο Παιδείας.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΗΡΑΜΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ 2,1%

Παρ΄όλο τον πόλεμο που δεχτήκαμε στο Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας η Φ.Ο.Σ η οποία κατέβηκε για πρώτη φορά κατάφερε να αποσπάσει το αξιοπρεπέστατο ποσοστό του 2,1%. Ευτυχώς ο κόσμος κατάλαβε την κοροϊδία της ΔΑΠ και με την δικιά μας προσπάθεια την έριξε από το περσυνό 60 περίπου % στο 21,5% και από τις 4 στις 2 έδρες. Μπράβο στο παληκάρι υποψήφιο της Φ.Ο.Σ Καρδίτσας Χρήστο Τζιόβα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού (Φ.Ο.Σ.) Κοζάνης ύστερα από την απαράδεκτη συμπεριφορά ομάδας φοιτητών κατά την γενική συνέλευση παρουσία όλων των υπολοίπων φοιτητικών παρατάξεων οι οποίες δεν περιφρούρησαν το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και υπό την απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας αναγκάστηκε να μη συμμετάσχει στις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΤΕΙ Κοζάνης.

Ύστερα από τα παραπάνω, και παρ’ όλους τους εκβιασμούς και την προσπάθεια εξαγοράς που έγινε επί έναν ολόκληρο μήνα, η Φ.Ο.Σ. Κοζάνης ανακοινώνει ότι συνεχίζει την προσπάθεια της για την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών στο ΤΕΙ Κοζάνης και καταγγέλλει την ιδιότυπη αστυνομία σκέψης η οποία έχει μετατρέψει το πανεπιστημιακό άσυλο από χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο πιο ανελεύθερο χώρο της Ευρώπης.



Με εκτίμηση,

Καλύβας Εμμανουήλ

                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                    Φ.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ Φ.Ο.Σ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Φ.Ο.Σ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ημερίδα στο Περιστέρι για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα ομιλιών του ΚΥΒΕ Περιστερίου (εθνάρχη Μακαρίου 1) το περιοδικό Patria διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά: υπάρχει έξοδος;» Στην εκδήλωση θα γίνουν παρεμβάσεις από:


  • Ευγενία Σταθακοπούλου, εκπρόσωπο ΟΚΑΝΑ
  • Δήμητρα Ανδρουλάκη, εκπρόσωπο ΚΕΘΕΑ
  • Βασιλική Κεφαλά, εκπρόσωπο Αρχιεπισκοπής Αθηνών
  • Ευάγγελο Καχραμάνη, πρόεδρο ΠΟΓΜΕ
  • Γιάννη Σύρο, πρόεδρο δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου
  • Χρίστο Γούδη, πρόεδρο Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης»
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:
  • Παναγιώτη Μελά, βουλευτή Ν.Δ.
  • Άδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ.
  • εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
  • Δημήτριο Ντούμα, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Αττικής
  • Δημήτριο Παπαγεωργίου, εκδότη περιοδικού Patria
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Σπύρος Σταματόπουλος, συνταγματάρχης ε.α.

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η Φ.Ο.Σ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα η ανακοίνωση της καθόδου της Φ.Ο.Σ. Κοζάνης στις προσκείμενες φοιτητικές εκλογές.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Φ.Ο.Σ. Κοζάνης κος Εμμανουήλ Καλύβας αφού ανέλυσε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τον φοιτητικό κόσμο οι υπόλοιπες παρατάξεις, στην συνέχεια έδωσε το στίγμα γύρω από το οποίο θα κινηθεί η οργάνωση της Φ.Ο.Σ. Κοζάνης. Την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους μέλη της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Κοζάνης, νεολαία και φοιτητές της Φ.Ο.Σ. απο την Θεσσαλονίκη και την Κ. Ελλάδα.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν: Ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Κοζάνης κος Σιαπερόπουλος, ο Συντονιστής Κεντρικής Ελλάδος της ΝΕ.Ο.Σ. Τσιάρας Δημήτρης, η γραμματέας του Συντονιστικού Βορείου Ελλάδος Κοματά Ελένη και υποψήφιοι της Φ.Ο.Σ Κοζάνης.

Να ευχηθούμε και μείς με την σειρά μας στους πατριώτες φοιτητές μας: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

ikona0018.jpg ikona0023.jpg

ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑ.Ο.Σ.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΚΚΕ-ΣΥ.ΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΚΕ-ΣΥ.ΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ.

Η Φ.Ο.Σ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


                      Κοζάνη 7 Μαΐου 2009

                      Αρ. Πρωτ. : 03

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού (Φ.Ο.Σ.)

Ανακοινώνει

την κάθοδό της στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές και καλεί τα μέλη και τους φίλους της το Σάββατο 09 Μαΐου 2009 και ώρα 7 μμ. στο ξενοδοχείο

«ΑΛΙΑΚΜΩΝ» που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της.






Με εκτίμηση,

Καλύβας Εμμανουήλ

Πρόεδρος Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Τα δυο κόμματα της Αριστεράς ( ΚΚΕ και ΣΥ.ΡΙΖΑ)
μεσά απο τους κομματικές τους φυλλάδες ''Ριζοσπάστη'' και ''Αυγή'' υβρίζουν
ως '' φασιστές'' και '' ρατσιστές'' καποιούς εθνικά
ευαισθητούς Ελληνές πολίτεςπου θα πραγματοποιησούν στην Αθήνα το ερχόμενο
Σάββατο 9 Μαίου στης πλατεία Ομονοίας στης 19:00 μ.μ.
συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρανόμη
μετνάστευση και τις επίπτώσεις στην ελληνική κοινωνία (ανεργία-εγκληματικότητα -μειώση ελληνικού πληθυσμού) προκειμένου εμείς οι Ελλήνες να μην γίνουμε μειόνοτητα
στην ιδία μας την χώρα.
Απο την αλλή πλευρά οι αναρχοαριστεροί τραμπούκοι προστατεύομενοι
του ΣΥ.ΡΙΖΑ,που η νεολάια τους φιλοξενεί την παρακρατική τους ιστοσελίδα
τους indymedia ,ανακοινώνουν την πραγματοπόιηση αντισυγκεντρωσής, το ερχόμενο
Σαββάτο 9/5 στην πλ.Κάννιγκος,στης 17:00.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά αυτό που λέω εγώ και πολλοί ομοιδεάτες:οτι
η Αριστερά και η Αριστερά εχούν τον ανθελλήνισμό στο DNA τους,και οτι οι πραγματικοί φασιστές ειναί αυτοί και οχί εμείς.
Για να διαβάσετε τα λεγομενά τους,μπείτε στις ιστοσελίδες τους:

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. ο Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες» διοργανώνει ομιλία-συζήτηση με τον συγγραφέα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστο Χαρίτο με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις ενόψει ευρωεκλογών». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου (Ιδομενέως 2, πλατεία Δέγλερη, Άγιος Ιερόθεος, Περιστέρι, τηλ. 210-5713290).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. ο Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες» διοργανώνει ομιλία-συζήτηση με τον συγγραφέα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστο Χαρίτο με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις ενόψει ευρωεκλογών». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου (Ιδομενέως 2, πλατεία Δέγλερη, Άγιος Ιερόθεος, Περιστέρι, τηλ. 210-5713290).

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ακυρώθηκαν οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών-KΛΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΤΣΥΡΙΖΑ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Ακυρώθηκαν οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών
• ΣΥΡΙΖΑ: H διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων δεν σταματά εδώ
ΑΘΗΝΑ
Δεκτές έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου τις
αγωγές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών
Ρόδου Γιώργος Οικονόμου για την ακύρωση των δύο
γάμων ομόφυλων ζευγαριών, που πραγματοποιήθηκαν
στο δημαρχείο της Τήλου τον Ιούνιο του 2008.
Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, αλλά σύμφωνα
με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Έθνος, με την
ίδια απόφαση το δικαστήριο απορρίπτει το σκέλος των
αγωγών που στρέφεται κατά του δημάρχου Τήλου Τά-
σου Αλιφέρη. Ο εισαγγελέας ζητούσε να κηρυχθούν
άκυροι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι.
Από την πλευρά τους, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο
ομοφύλων ζευγαριών και του Δήμου Τήλου ζητούσαν
να απορριφθούν οι αγωγές του εισαγγελέα, τις οποίες
χαρακτήρισαν «απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες
δικαστικής εκτιμήσεως», επικαλούμενοι άρθρα του Συν-
τάγματος για την ισότητα.
O ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Όπως ήταν
αναμενόμενο, μετά την τεράστια -και παράτυπη- πίεση
του κ. Σανιδά και του υπουργού Δικαιοσύνης, το δικα-
στήριο της Ρόδου αποφάσισε να κηρύξει τους δύο γά-
μους ανυπόστατους. » Φυσικά, η νομική διεκδίκηση ίσων
δικαιωμάτων από τα δύο ζευγάρια δεν σταματά εδώ. Εί-
ναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι στο
πλευρό τους, θεωρώντας απαράδεκτη τη διαιώνιση του ρατσισμού...
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...

Η ταινία Γράμμος-Βίτσι που ''κοπηκέ''ατην TV100 κατ΄απαίτηση του ΚΚΕ στο youtube‏

Αγαπητοί φιλοί
απόσπασμα απο την ταινία '' Γράμμος -Βίτσι ''
που ΄΄κόπηκε΄΄στον αέρα απο την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 κατά θρασύτατη απαίτηση της ΚΟΘ του ΚKE την περασμένη Παρασκευή 1η Μαίου.
Τα συμπέρασματα δικά σας.....

Εκδήλωση στην Ζάκυνθο για την Πρωτομαγιά


01.05.2009: Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου.

01.05.2009: Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής εργατικής Πρωτομαγιάς την Παρασκευή 1η Μαΐου έξω από το χώρο του Δικαστικού Μεγάρου στην Ζάκυνθο. Οι Έλληνες πατριώτες έδωσαν δυναμικό παρόν παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Υβριστικά συνθήματα που γράφτηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και απέναντι από τα γραφεία της Ν.Ε. χαρακτήρισαν το ύφος και το ήθος των ιδεολογικών μας αντιπάλων. Επιπλέον οι «περιπολίες» των γνωστών-αγνώστων και όχι μόνο, από πολύ νωρίς γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και την επομένη ημέρα με ψευδή δημοσιεύματα περί ακύρωσης της εκδήλωσης από την μία και την αποσιώπηση του γεγονότος από την άλλη. Χάρη όμως στις προσπάθειες της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ζακύνθου και την καλή οργάνωση αποφεύχθηκαν εντάσεις ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιτυχή τέλεση της εκδήλωσης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ν.Ε. Αναστάσιος Μαρίνος, ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Ανδρεώλας και ο γραμματέας Ανέστης Κοκκάκης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Αδαμαντία Σπαθάτου εκπροσωπώντας τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ Ζακύνθου θα συνεχίσει να δίνει δυναμικό παρόν, αγωνιζόμενη υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα εργάτη.

Η ταξική συνείδηση είναι μία απάτη
Δουλειά στον Έλληνα εργάτη

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Μετά απο αντίδραση του ΚΚΕ κοπηκέ ταινία για τον συμμοριτοπολεμό 1946-49 στην ΤV100!-Οι αμετανόητοι σταλινικοί του Περισσού ζητάνε και τα ρέστα!‏

Αγαπητοί φιλοί
Την Παρασκευή 1η Μαίου η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100 προέβαλλε την ταινία '' Γράμμος-Βίτσι'' με θέμα τα γεγονότα του
συμμοριτοπολέμου 1946-49,μια ταινία με εντονή πραγματί αντικουμμουνιστική σκοπιά,που παρουσιάζε όμως το τι συνέβη πραγματικά σε εκείνο τον πολέμο με τα
στημένα ανταρτοδικεία των κουμμουνιστοσυμμοριτών που οδήγούσαν στον θανατό τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του Εθνικού Στρατού,και γενικότερα με τα εγκλήματα του λέγομενου '' Δημοκρατικού Στρατού'' του ΚΚΕ.
Η ταινία αυτή '' κόπηκε στον αερά'',απο την διεύθυνση του σταθμού,μετά απο τηλεφωνικές διαμαρτυρίες στελεχών της Κομματικής Οργανώσης Θεσσαλονίκης
του ΚΚΕ,αλλά και κατά πληροφορίες και απλών τηλεθεατών (προφανώς κουμμουνιστών
και συνοδοιπόρων).
Οι προκλητικές αυτές διαμαρτυρίες των αμετανόητων σταλινικών του Περισσού ,είχαν την ''αιτιολογία''οτι η ''ταινία αυτή του 1971,της περίοδου μαλίστά της χούνταςχαρακτηρίζεται απο αντικούμμουνιστική προπαγανδά''!(επειδή προφανώς περιγράφουν την
αλήθεία για την ξενοκινητή υποκινούμενη απο τον ''πατερούλη'' τους Σταλίν ανταρσία των κουμμουνιστών απο το 1946-49).
Η Κομματική Οργανώση Θεσσαλονίκης του σταλινικού κόμματος του
Περισσού στην σχετική της ανακοίνωση κανεί λόγο'' για αντικουμμουνιστικό ατόπημα,προσθέτοντας οτί η χρησιμοπόιηση των
δημοσίων ραδιοσυχνότητων και και της δημότικής τηλέορασης δεν
μπορεί να γίνεται αντικουμμουνιστική προπαγάνδα και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθείας''!
Το ακρών αώοτον ομώς της θρασύτητας του ΚΚΕ,στην ανακοίνωση του,ειναί το οτί κατηγορεί την TV100,για αντικουμμουνιστική πρόκληση
και καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλό να
λάβει θέση.
Την ιδιά ώρα βέβαια που το Ελληνικό Κέντρό Κινημάτογραφού (ΕΚΚ)χρηματοδοτεί με τα χρήματα του φορολόγούμενου ελληνικού λαού και προβάλλει ταινίες με καθαρά αριστερό περιεχόμενο,οπως οι ταινίες
'' Καπετάν Κεμάλ ο συντρόφος'',''η ζωή στους βράχους(που ακόμα
περιμένω και από οτί βλέπω ματαία απο την σκηνοθέτη της προκλητικής αυτής ταινίας Αλίντα Δημητρίου να μου απαντήσει στο
σχετικό e-mail διαμαρτυρίας που της έστειλα),''Μακρόνησο''και αλλές
καθαρά αθλίου προπαγανδιστικού μαρξιστικού περιεχόμενου,που
βεβαία το ''ευαισθητό'' ΚΚΕ και γενικά την Αριστερά και την Ακρααριστερά δεν τουςενοχλούν αφου προωθούν την ψευδή εικονά που θελούν να δώσουν για τα γεγονότα της περιόδου 1946-49.
Και που βεβαία δεν θα τους ακούσετε ποτέ να διαμάρτυρονται
οτάν οι απαράδεκτές αυτές ταινίες προβαλλόνται απο την κρατική
ΕΡΤ,που συγχρηματοδοτεί το ΕΚΚ,και η οποία οπώς αλλώστε και τα δημοτικά ΜΜΕ εξαίτιας του γεγονότος οτί χρηματοδοτείται σε μεγάλο ποσοστό απο τα χρήματα του φορολόγούμενου ελληνικού λαού,θα έπρεπε να είναι αντικείμενική και αμερολήπτη και να προβαλλεί απόψεις αλλά κινηματογραφικές ταινίες και απο τις δυο πλευρές του
πολιτικού φάσματος ( Αριστερά και Δεξιά) για τα γεγονότα της περιόδου 1946-49.
Αλλά βεβαία η Αριστερά και η Ακραριστερά,θελεί να προβαλλεί την
''αληθεία'' των ιστορικών τηςαποψέων ,προωθοντάς την προπαγανδά
της μεσά απο κρατικά και δημοτικα ΜΜΕ,απαγορεύοντας καθέ αλλή
αντιθέτη αποψή και με την συνενοχή παλαί ποτέ δεξιών (Κυβέρνηση -
Δημαρχοί της Ν.Δ.).
Και δεν πρεπει ποτέ να ξέχναμε τα εγκληματά και την προδοτική ανταρσία του ΚΚΕ(η οποία ξεκίνησε τον Μαρτίο του 1946 με την επίθεση στον Σταθμό Χωροφυλακης Λιτοχώρου με την δολοφονία αθώων αστυνομικών,ημερά μαλιστά εθνικών εκλογών κατά τις οποίες το ''δημοκρατικό'' κόμμα του Περισσού απείχε) ,το 1946-49 με τις δολοφονίες χιλιαδών αξιωματικών και οπλιτών τω Ενοπλών Δυνάμεων και των Σωματών Ασφαλείας που υπερασπίστηκαν την
εδαφική ακεραίοτητα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία της πατρίδας
μας,τις αγρίες δολοφονίες σε Πελλά,Καρδίτσα,Καρπενήσι κ.α χιλιάδων αντιφρονούντων πολιτών,το παιδομαζωμα στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού 28.000 αθώων παιδιών που μεταταπηκάν σε ''γενιτσαρούς΄΄εναντίον της Ελλάδας,και φυσικά την προδοτική απόφαση της 5ης Ολομελείας του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1949 που
παραχωρούσε Μακεδονία-Θρακή στους Σλαβούς.
Οσοί θελετέ να διαμαρτυρηθείται για το απάραδαδεκτό κοψιμό της ταινίας ''κατ την εντολή '' του ΚΚΕ,απο την διεύθυνση της TV100,κατί
που προσωπικά θα πραξώ τηλεφωνείστε στα τηλέφωνα:2310286202,2310286502,2310265828.
Θανάσης Μανουσάκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα περιοδικά
"PATRIA" και "ΕΝΔΟΧΩΡΑ"
σας προσκαλούν


την Κυριακή 10 Μαϊου στις 11:00 πμ
στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο IMPERIAL PALACE (Αντιγωνιδών 13-κέντρο)
στην ημερίδα με θέμα:

"Τα εθνικά θέματα ξανά στο προσκήνιο"


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής ΛΑΟΣ)
Γιάννης Κουριαννίδης (εκδότης περιοδ. "Ενδοχώρα")
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης εφημ "Ελευθερος Κόσμος")
Δημήτρης Καψάλας (δημοσιογράφος)
Φιλόθεος Κεμετσετζίδης (πρόεδρος ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης)

Επιπλέον θα μιλήσουν
εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας από τα Σκόπια και εκπρόσωπος Κυπρίων.
Πληροφορίες: 6971896693 κ 6977462806

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι.!

Με χαρά διαπιστώνουμε όλον αυτόν τον καιρό που η Φ.Ο.Σ. αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές στα Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας πως η γενναιότητα δε λείπει από τους σημερινούς νέους! Συγκεκριμένα αποδεικνύουν καθημερινά την αντρεία τους με διάφορους αξιόλογους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και οι σφοδρές μάχες που δίνουν με τα άδεια τραπεζάκια της Φ.Ο.Σ. όταν τα μέλη της απουσιάζουν...
Ομηρικές μάχες διεξήχθησαν για άλλη μια φορά μεταξύ φοιτητών και θρανίων. Φήμες θέλουν τα κρανιοφόρα θρανία να προκάλεσαν τους φοιτητές των αντιπάλων παρατάξεων οι οποίοι και απάντησαν δυναμικά συγκρουόμενοι μαζί τους! Μετά από πολύωρες μάχες και αιματηρές συγκρούσεις, τα θρανία τελικά εξαναγκάστηκαν σε υποχώρηση και άτακτο φυγή αφήνοντας πίσω τους σκισμένες αφίσες και περιοδικά που μαρτυρούν το χάος που επικράτησε!
Δίνουμε λοιπόν συγχαρητήρια στους γενναίους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. μας και ευχόμαστε να προστατεύουν πάντοτε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα τραπεζάκια της Φ.Ο.Σ. όταν δεν είμαστε εκεί. Διότι είναι διαπιστωμένο πως όποτε μέλη της Φ.Ο.Σ είναι παρόντα, καταφέρνουν και συγκρατούν την επιθετικότητα και προκλητικότητα των τραπεζιών ώστε να αποφεύγονται τα έκτροπα
foskarfitsas.blogspot.com