Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ.ΒΟΡΙΔΗ-«Διαρροή απορρήτου εγγράφου στην Αλβανία»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ KLAN TV




ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε.Ω.» ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών υπέβαλε ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης, σχετικά με δημοσίευμα της «Ε.Ω.» που αναφερόταν στη διαρροή απορρήτων σχεδίων που αφορούν τη στρατηγική της χώρας μας στη Βόρειο Ήπειρο.
Τα εν λόγω έγγραφα παρουσίασε Αλβανός Δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό KLAN TV των Τιράνων.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Διαρροή απορρήτου εγγράφου στην Αλβανία»

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» (10/2/09), έγγραφο που εμπεριέχεται σε εσωτερική έκθεση του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο εκδόθηκε με τη διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» και συντάχθηκε το 2001 από το Υπουργείο Εξωτερικών και αφορά τη Βόρειο Ήπειρο, παρουσιάστηκε στις 8/2/09 στην Αλβανική τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Mentor Nazarko, σε εκπομπή του τηλεοπτι κού σταθμού KLAN TV των Τιράνων, δήλωσε ότι κατέχει το επίμαχο έγγραφο που περιέχει αναλύσεις για τις κινήσεις της Ελλάδας με γνώμονα την προστασία της Ελληνικής μειονότητας σε σχέση με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, καθώς και τις εν γένει σχέσεις των δύο κρατών.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Αληθεύουν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος σε σχέση με τη διαρροή του εν λόγω εγγράφου; Ποια διαβάθμιση έφερε, πότε συντάχθηκε και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενό του;
2. Πόσα και ποια άτομα έχουν πρόσβαση σε άκρως απόρρητες εκθέσεις που διακινούνται μεταξύ των υπηρεσιών του ΥΠ.ΕΞ. και του ΕΛΙΑΜΕΠ;
3. Σε ποιες κινήσεις για την αποκάλυψη των υπαιτίων της διαρροής έχει - ή προτίθεται να - προβεί το ΥΠΕΞ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου