Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Το νέο βιβλίο του Χρίστου Γούδη


«Αλλού και κάπως-η καθ’ ημάς Δεξιά»

Η ιδεολογία είναι στο προσκήνιο. Σε μια κρίσιμη καμπή της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, σε μια εποχή που οι άνθρωποι απλά συνασπίζονται, δηλαδή εντάσσονται σε κομματικά και εξουσιαστικά μαντριά και καθίστανται υποτελείς σε όλα τα επίπεδα, τα πολιτικά αδιέξοδα είναι εμφανή. Η απάντηση του πολιτικού κατεστημένου, είναι ένας ισοπεδωτικός μηδενισμός που ευνοεί τα συμφέροντα της σαθρής αστικής νομενκλατούρας, αλλά και μια απόπειρα αποτροπής του οποιουδήποτε διαλόγου με θέμα την ιδεολογία.

Οι πολιτικοί σχηματισμοί της εγχώριας Δεξιάς, αστικής ή ριζοσπαστικής, έχουν επιδείξει από τη μεταπολίτευση κυρίως και μετά, μια αδυναμία να προσεγγίσουν ιδεολογικά τον μέσο πολίτη και να τον μπολιάσουν με τις αρχές και τις αξίες του εθνικού χώρου. Η αποϊδεολογικοποίηση, φαινόμενο άκρως διαβρωτικό, πλήττει τον εθνικό κορμό, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην αριστερά, που αλωνίζει ανενόχλητη, επιβάλλοντας την παρακμιακή ατζέντα της.

Οι προκλήσεις της εποχής και οι μεταλλάξεις που η κοινωνία μας υφίσταται, έχουν φέρει πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ιδεολογίας. Ο Χρίστος Γούδης στο βιβλίο του με τίτλο «Αλλού και κάπως-η καθ’ ημάς Δεξιά» από τις εκδόσεις Patria, «μεταφράζει» και αναλύει κρυφά νοήματα, εισάγοντάς μας στη μαγεία μιας υπερβατικής προσέγγισης, του τι σημαίνει να είσαι ένθεος, να είσαι «αλλού» και «κάπως», να είσαι Εσύ. Μια πρόταση πνευματικής και μεταφυσικής αναζήτησης, μια περιήγηση στη Θεολογία της καθ’ ημάς Δεξιάς, που είναι βαθύτατα αναρχική, αντισυστημική, ανατρεπτική, άτρωτη και αήττητη.

  • Το βιβλίο «Αλλού και κάπως-η καθ’ ημάς Δεξιά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Patria. Κεντρική Διάθεση βιβλιοπωλείο Λόγχη, Ζαλοκώστα 5, 2ος όροφος, Αθήνα τηλ. 2103641960 2103611590

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου