Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Τίμησαν την θυσία του Παύλου Μελά


12.10.2009: Πολύς κόσμος και φέτος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Παύλο Μελά.

12.10.2009: Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπροστά στο μνημείο του Παύλου Μελά.

12.10.2009: Ο Ιωάννης Γιαννάκενας ήταν και φέτος η ψυχή της εκδήλωσης.

12.10.2009: Ο Γιάννης Σχοινάς από τις εκδόσεις «Νέα Θέσις».

12.10.2009: Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χρίστος Γούδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 12 Οκτωβρίου, η τελετή τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά, στον καθιερωμένο πλέον χώρο (πλατεία Παύλου Μελά), μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών στο κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες πατριώτες βρέθηκαν στον χώρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πλαισιώνοντας τους οργανωτές της εκδήλωσης. Λίγο πριν τις 7 και ενώ η πλατεία είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει χώρο, η πρωτότυπη μουσική από την ταινία «Παύλος Μελάς» άρχισε να παίζει από τα μεγάφωνα, προκαλώντας πολλούς περαστικούς που ρωτούσαν για ποιόν λόγο ακριβώς γινόταν αυτή η εκδήλωση. Και ήταν προφανές ότι όταν έπαιρναν την απάντηση, ξαφνιαζόντουσαν, που δεν το είχαν συνειδητοποιήσει.

Λίγο μετά τις 7 και με εκατοντάδες συγκεντρωμένους, ξεκίνησε η εκδήλωση. Πρώτος τον λόγο έλαβε, ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος άλλωστε είναι εδώ και χρόνια η ψυχή της εκδήλωσης, και πρέπει εδώ να ομολογήσουμε ότι είναι χάρις στην δική του επιμονή που συνεχίζει σήμερα να γίνεται αυτή. Αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τόνισε την αξία της πράξης του Παύλου Μελά για τους σημερινούς Έλληνες, ανέλαβε την παρουσίαση των εκπροσώπων φορέων, εντύπων και εκδοτικών οίκων του πατριωτικού χώρου.

Για την νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.), ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, για τις εκδόσεις «Γεωργιάδη» ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, για τις εκδόσεις «Νέα Θέσις» ο Γιάννης Σχοινάς, για την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» ο Τάσος Δημητρακόπουλος, για την εφημερίδα «Στόχος» ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, για το περιοδικό Patria ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παλαίχθων» ο Στέλιος Δασκαλάκης και ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Άδωνις Γεωργιάδης. Ιδιαίτερα σημαντικές αναφορές έγιναν, κατά την διάρκεια των χαιρετισμών, τόσο στην προσωπικότητα του Παύλου Μελά και την θυσία του, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, όσο και στην απόφαση της νέας κυβέρνησης, να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προφανώς κατ’ εντολή εξωτερικών παραγόντων, που θέλουν όπως-όπως να κλείσουν το Σκοπιανό, ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονίας. Την κεντρική ομιλία αυτήν την χρονιά, έκανε ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, διαβάζοντας απόσπασμα για τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά, από το νέο βιβλίο του.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων: εκ μέρους του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» ο Χρίστος Γούδης, για τον βουλευτή Θάνο Πλεύρη ο Ευάγγελος Χανιώτης, για την ΝΕ.Ο.Σ. ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, για την ΝΕ.Ο.Σ. Κυψέλης ο Βασίλης Πλιάτσικας, για τις εκδόσεις «Γεωργιάδη» ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, για τις εκδόσεις «Νέα Θέσις» ο Γιάννης Σχοινάς, για τις εκδόσεις «Πελασγός» ο Χρήστος Γιαννάκενας, για την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» ο Τάσος Δημητρακόπουλος, για την εφημερίδα «Στόχος» ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, για το περιοδικό Patria ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, για τον Σύλλογο «Αθηνά» του Νίκου Φιδέλη ο Σπύρος Σταυρόπουλος, για τον Σύλλογο «Παλαίχθων» ο Στέλιος Δασκαλάκης, για τον Σύλλογο «Θερμοπύλες» η Ρωμιοσύνη, για την «Ελληνική Εστία» ο Κώστας Αρχοντάκης, για τον Σκοπευτικό Σύλλογο «Πελασγοί» ο Χρήστος Χριστόπουλος και για την εφημερίδα «Βήμα Παλαιμάχων» ο Νίκος Τοτονίδης.

Παρευρέθηκαν επίσης οι πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μπάμπης Καραθάνος, Σπύρος Σταματόπουλος, Σπύρος Καραχάλιος, Φώτης Πλιάτσικας, Αδαμαντία Σπαθάτου, Ιωάννης Σχοινάς, Δημήτρης Τσούγκος, Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, Αθηνά Κρεμμύδα και Γεώργιος Δουρμούσης–Μεταξάς.

Η εκδήλωση έληξε με τους παρισταμένους, που είχαν αυξηθεί σε αριθμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.


Ελληνικές Γραμμές
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 2 - 11472 Αθήνα - τηλ: 211 7109128, fax: 210 3219181, email: webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου