Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

    Ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να απαξιώσουν όλους τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες;

    Ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι αυτοχρίζονται λαϊκοί δικαστές και εν ονόματι μιάς ανύπαρκτης μειοψηφίας επιθυμούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, προβαίνοντας σε αφορισμούς εις βάρος οποιουδήποτε δεν συμφωνεί με αυτούς, αλλά εάν κάποιοι δεν συμμορφωθούν θα πρέπει να καταδικαστούν σε θάνατο;

    Ας διαβάσουν την αλήθεια:

  1. Η προτομή του Γ. Γρίβα Διγενή τοποθετήθηκε κατόπιν ομοφώνων αποφάσεων δυο διαφορετικών Δημοτικών Συμβουλίων και η αίτηση να αναιρεθεί εγείρει θέμα περιφρονήσεως της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως μιας και απαξειώνονται δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη απόφαση.
  2. Ο Γρίβας χαρακτηρίζεται πράκτορας των Γερμανών(!), τους κατακτητές που πολέμησε το 1940-41 στο μέτωπο ως επιτελάρχης της II Μεραρχίας και το 1941-44 στην Αθήνα. Περιληπτικά μόνο επισημαίνουμε ότι: στις 24/03/1943 ο Γρίβας διαφεύγει την σύλληψη του από την Γκεστάπο ως ύποπτος αντιστασιακών ενεργειών ενώ μέλη της Εθνικής Οργανώσεως ‘Χ’ την οποία ιδρύει και διοικεί, τουφεκίζονται από τους Γερμανούς όπως οι Παπαδόπουλος Θεμιστοκλής (στις 10/01/1944), ο Καραμένης Δημήτριος (10/09/ 1944) και άλλοι. Εκτός αυτών τον Φεβρουάριο του 1944 με διαταγή της γερμανόδουλης Κυβέρνησης Ράλλη, καλούνται μόνιμοι αξιωματικοί να στελεχώσουν τα τότε Τάγματα Ασφαλείας. Ο Γρίβας αρνείται και διατάζει όλους τους αξιωματικούς της οργανώσεως του να εξαφανιστούν και να κηρυχθούν απόντες. Ακολούθως η κατοχική κυβέρνηση εκδίδει ονομαστικές πλέον διαταγές όπου μεταξύ άλλων- ειδικά για τον Γρίβα και 42 Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ευέλπιδες- οι ανωτέρω καλούνται να παρουσιαστούν υποχρεωτικά στους σχηματισμούς της (Άπαντες μέλη της οργανώσεως του). Κανείς όμως δεν παρουσιάζεται ακολουθώντας τις εντολές του Γρίβα και για τον λόγο αυτό εκδίδεται η υπ’ αριθμόν 18525/10-6-44 διαταγή Ράλλη για άμεση σύλληψη του Γρίβα. Κατόπιν ακολουθεί η υπ’ αριθμόν 18253/28-07-1944 διαταγή Ράλλη με την οποία του στερείται η προσωπική του σύνταξη ως αξιωματικού και το επίδομα του ως πολεμιστή της Μικράς Ασίας και του 40-41 με αποτέλεσμα μεσούσης της κατοχής η οικογένεια του να τρέφεται από την φιλανθρωπία φίλων και συγγενών. Αυτός είναι ο πράκτορας των Γερμανών!
  3. Ο Γρίβας συκοφαντείται ως πράκτορας των Εγγλέζων(!). Παρ’ ότι στις

    01/04/1955 κηρύττει ανοικτό πόλεμο στις βρετανικές δυνάμεις κατοχής Κύπρου και με την δημιουργία της Ε.Ο.Κ.Α. συγκροτεί στρατό ανταρτών και ανατινάζει βάσεις, στρατόπεδα και αστυνομικούς σταθμούς αποκτώντας μοναδική παλλαϊκή υποστήριξη. Έτσι ταπεινώνει και αναγκάζει την Βρετανική αυτοκρατορία ώστε να κάνει δεκτή μετά από τέσσερα έτη αιματηρών αγώνων την αυτοδιάθεση της μεγαλονήσου. Εξευτελίζει δε σε τέτοιο βαθμό τον διοικητή των αποικιακών δυνάμεων Κύπρου, ώστε στις 20/03/1956 στέλνει το μέλος της Ε.Ο.Κ.Α. Νεόφυτο Σοφοκλέους να τοποθετήσει βόμβα κάτω από το ίδιο του το κρεβάτι στο κυβερνείο Κύπρου, με αποτέλεσμα ο Χάρτιγκ να υποστεί δίμηνο νευρικό κλονισμό.

    Αυτός είναι ο πράκτορας των Άγγλων.

  1. Κατηγορείται ο Γρίβας ως απόβλητος και υποχθόνιος της πολιτικής ζωής. Παρ’ όλο που στις 17/03/1959 κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Κύπρο του απονέμονται μεταξύ άλλων οι εξής διακρίσεις:
  • Χρυσός στέφανος από τον τότε αρχιεπίσκοπο Θεόκλητο.
  • Τιμητική προαγωγή τιμής ένεκεν σε βαθμό αντιστρατήγου.
  • Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων με εισήγηση του Γεωργίου Παπανδρέου της 18/03/1959 και ανακήρυξη του σε άξιο τέκνο της πατρίδος με δεύτερο ομιλητή τον Ηλία Ηλιού της ΕΔΑ.
  • Παράσημο και Μεγαλόσταυρος του Γεωργίου τάξεως Ά.
  • Τιμητικό ψήφισμα και έπαινος της Ακαδημίας Αθηνών μαζί με χρυσό μετάλλιο στις 24/03/1959.
  • Επίσης, ανάλογο ψήφισμα Κυπριακής Βουλής με εισήγηση Μακαρίου στις 31/01/1974.

    Αυτός ήταν ο απόβλητος της πολιτικής ζωής και αυτός ο άνδρας του οποίου η προτομή σήμερα κατά μερικούς συμβολίζει τον φασισμό.

Αν θέλουν κάποιοι να ανακαλύψουν προδοσίες, τους παραπέμπουμε στο δελτοίο ραδιοφωνίας του ραδιοφωνικού σταθμού Ελεύθερη Ελλάδα της 26/ 04/ 1955 και στην Κομμουνιστική επιθεώρηση Νέος Κόσμος ( τεύχος Μαϊου1955) όπου θα ανακαλύψουν τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του Νίκου Ζαχαριάδη( γ.γ.του ΚΚΕ) ο οποίος τυφλωμένος από διεθνιστικές σκοπιμότητες έφτασε στο σημείο να αποκαλύπτει στους Άγγλους ότι πίσω από το ψευδώνυμο «Διγενής» ως αρχηγός του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ βρίσκεται ο πρώην συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού Γεώργιος Γρίβας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις αποικιακές αρχές να βρουν το πραγματικό του όνομα, φωτογραφίες του και τα σχετικά, οπότε και τον επικήρυξαν ονομαστικά.

Για να μην μακρυγορούμε, καλούμε συνολικά τους διάφορους επικριτές της μνήμης του στρατηγού σε δημόσιο διάλογο, για να δούμε αν και πότε θα τον τολμήσουν.

Τέλος θυμήζουμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται στα αγάλματα της πλατείας Λαού. Ο εχθρός από το 1974- υπό τις αμερικανικές ευλογίες και διευκολύνσεις- βρίσκεται στα στρατεύματα κατοχής του ΑΤΤΙΛΑ στην μαρτυρική μεγαλόνησο της Κύπρου.

    Αλκιβιάδης Ζουρνατζής

    Πρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Λαρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου