Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εγκαίνια του βιβλιοπωλείου «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»
Οι ιδέες και η ελευθερία δεν καίγονται.

23.02.2009: Το ανακαινισμένο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Πελασγός».

23.02.2009: Γιώργος Καρατζαφέρης και Γιάννης Γιαννάκενας στα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου «Η Αλληλεγγύη των Φίλων».

23.02.2009: Ο Γιάννης Γιαννάκενας εν μέσω πλήθους φίλων και συναγωνιστών.

23.02.2009: Κατάμεστη η στοά της Χαριλάου Τρικούπη 14 στα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου.

Πλημμύρισε κόσμο η γνώριμη στοά της Χαριλάου Τρικούπη 14, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου 2009, λόγω των εγκαινίων του ανακαινισθέντος βιβλιοπωλείου του Γιάννη Γιαννάκενα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων». Πρόκειται για τον ίδιο χώρο, έδρα των εκδόσεων «Πελασγός», στον οποίο λίγους μήνες πριν, στις 5 Ιουνίου του 2008 επέδραμαν κουκουλοφόροι και το είχαν καταστρέψει ολοσχερώς με εύφλεκτα υλικά, βενζίνη και μολότοφ, χτυπώντας τον ίδιο. Τον μήνα εκείνο δέχθηκαν επίθεση τα βιβλιοπωλεία «Γεωργιάδη», «Νέα Θέσις», «Ιερά Ελλάς», «Στόχος» και «Ελεύθερη Σκέψις».

Μετά από πολύ κόπο και προσωπικό αγώνα, την ουσιαστική βοήθεια του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, των βουλευτών Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη (και του αδελφού του Λεωνίδα), αλλά και την βοήθεια συγγενών, φίλων και συναγωνιστών ο Γιάννης Γιαννάκενας κατάφερε να το ξαναστήσει. Εντυπωσιακή υπήρξε η έμπρακτη αλληλεγγύη της Νεολαίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.) από την πρώτη στιγμή.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος και απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους, δηλώνοντας πώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καίει βιβλία, πράξη βάρβαρη που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο και στον αγώνα του Γιάννη Γιαννάκενα λέγοντας πως «εμείς θα τον στηρίξουμε όσες φορές και εάν τον κάψουν», και προσέφερε για την στήριξη του βιβλιοπωλείου 100 διαφημιστικά δίλεπτα στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Ο Γιάννης Γιαννάκενας ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την συμπαράστασή τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στην ΝΕ.Ο.Σ, τους βουλευτές Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη και στον εκδότη Λεωνίδα Γεωργιάδη. Εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένειά του, ιδιαίτερα την σύζυγό του Ελίνα και τα παιδιά του, για την συμπαράσταση τους στις δύσκολες επιλογές που έχει κάνει. Είπε επίσης, «με υπομονή, επιμονή και πίστη στις ευγενείς αξίες του Ελληνισμού, επαναλειτουργεί το βιβλιοπωλείο, το οποίο από εδώ και πέρα θα φέρει το όνομα «Η Αλληλεγγύη των Φίλων», προς τιμήν όλων ΕΣΑΣ». Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, καθώς ο Γιάννης Γιαννάκενας -αλλά και όλοι οι συμπαραστάτες του- κατάφεραν να αποδείξουν σε όλους ότι οι Έλληνες πατριώτες δεν λυγίζουν μπρος στην τρομοκρατία και ότι η αλληλεγγύη είναι δεδομένη. Το δικαίωμα στην εθνική ελευθερία και συνέχεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο τέως βουλευτής Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, οι εκδότες Ιωάννης Σχοινάς και Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, ο πολιτευτής Χρήστος Χαρίτος, οι συγγραφείς Αντώνης Αντωνάκος, Τάκης Λαζαρίδης, Αθανάσιος Κόρμαλης, Ιωάννης Βαρνάκος, Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, Νίκος Καλοδήμας, Κάρολος Μωραΐτης, Σταύρος Παπουτσής, Γιώργος Πισσαλίδης, αλλά και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι πατριώτες.



http://www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου