Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Για αιματοχυσία προειδοποιεί ο Ταλάτ

Για αιματοχυσία προειδοποιεί ο Ταλάτ



17 Ιουλίου 2009, 12:16


Δήλωση που μπορεί να έχει πολλές μεταφράσεις, έκανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αιματοχυσίας, σε περίπτωση αποχώρησης του Τουρκικού Στρατού από την Κύπρο, πριν από την επίτευξη συνολικής λύσης στο κυπριακό», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Ταλάτ.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ταλάτ ισχυρίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση αποχώρησης του στρατού, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία της και στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων, ο Ταλάτ χαρακτήρισε το αίτημα των Ελληνοκυπρίων μη ρεαλιστικό, και υποστήριξε ότι «καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφια να είναι, όπως είπε, ρεαλιστής και πρόσθεσε ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκύπριους.

Σε ερώτηση, κατά πόσο είναι εφικτή η λύση μέχρι το τέλος του έτους, ο Ταλάτ απάντησε: «Λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου