Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που παρουσιάζονται στο ειδικό δημοτικό σχολείο της Νέας Μάκρης «Η Παμμακάριστος». Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας την παρακάτω ερώτηση:

Για «εγκατάλειψη», «παντελή απουσία» και «αδιαφορία» των υπευθύνων του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», μιλούν οι γονείς του ειδικού δημοτικού σχολείου και του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας «ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής» (18/25-9-09).

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της φετινής χρονιάς, το ειδικό σχολείο, αντιμετωπίζει το κυρίαρχο ζήτημα της μη τοποθέτησης δασκάλων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόλις τα πέντε από τα δώδεκα τμήματα. Σοβαρότατες είναι ακόμα οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό (εργασιοθεραπεύτρια, νοσηλεύτρια, μουσικό, ψυχολόγο) και βοηθούς.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

  1. Από πότε ήταν γνωστές στη Διοίκηση οι οργανικές ελλείψεις του ανωτέρω ειδικού σχολείου και ποιες ενέργειες έγιναν ώστε να καλυφθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;
  2. Ποιος ο λόγος που εμφανίζονται αυτές οι σημαντικές ελλείψεις, πότε αναμένεται να καλυφθούν πλήρως και τι μέριμνα θα λαμβάνουν μέχρι τότε τα παιδιά ειδικής αγωγής λόγω της μη λειτουργίας του συνόλου των τμημάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου