Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης την παρακάτω ερώτηση:
Με πρόσφατη επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/11/09) σχετικά με την ποινική καταδίκη ασφαλισμένων επιχειρηματιών για τη μη εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, επισημαίνεται η ιδιαίτερα αυστηρή νομοθετική αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε σχέση με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες και ζητείται η αποποινικοποίηση της πράξης.
Τονίζεται εξάλλου, ότι τις δυσμενείς συνέπειες από τη μη καταβολή των βαρυνουσών εισφορών τους, την υφίστανται οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι με επαχθείς ρυθμίσεις (διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδυναμία λήψεως σύνταξης, ενημερότητας κλπ), ενώ παράλληλα καλούνται να υποστούν και τις συνέπειες της ποινικής καταδίκης για ένα αδίκημα που δεν ενέχει εγκληματική απαξία.
Τέλος επισημαίνεται ότι η μη καταβολή των εισφορών στο ΟΑΕΕ από τους υπόχρεους, με τις παραπάνω συνέπειες, οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική αδυναμία τους, η οποία επιτείνεται από το δυσμενές οικονομικό κλίμα που αυτή τη στιγμή βιώνει η χώρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η Κυβέρνηση, υπό το βάρος της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, να αποποινικοποιήσει την μη εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΟΑΕΕ και αν όχι γιατί;

------------------------------
------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου