Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ημερίδα για τη λαθρομετανάστευση έλαβε χώρα στη Λάρνακα στις 17 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του ΚΥ.ΚΕ.Μ.(Κυπριακό Κέντρο Μελετών). Πέραν των τεχνικών εισηγήσεων κυβερνητικών αξιωματούχων, σε πολιτικό επίπεδο μίλησαν ο Κύπριος υπουργός εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και ο πολιτευτής Ευβοίας και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Σταύρος Καρκαλέτσης.

Ο Νεοκλής Συλικιώτης στη δική του ομιλία μετέθεσε το φλέγον (και) για την Κύπρο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης κατά βάσιν στα όργανα της Ε.Ε., τονίζοντας την πανευρωπαική διάσταση του ζητήματος. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε προγράμματα που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της ένταξης των προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία, όπως δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας αιτητών ασύλου στις πόλεις, βελτιωτικά έργα στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου Κοφίνου και άλλα. Επέμεινε δε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, δίνοντας έμφαση στη ανάγκη ικανοποίησης όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο αλλά και όλων των άλλων.

Στη δική του ομιλία αντίθετα, ο Σταύρος Καρκαλέτσης ζήτησε να τεθούν ποσοστώσεις στον αριθμό αλλοδαπών, σε Ελλάδα και Κύπρο, πριν να είναι αργά. «Τα όρια ξεπεράστηκαν, το καράβι γέμισε», τόνισε το στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ παρέθεσε επίσημα στοιχεία για την δραματική, όπως εξελίσσεται, κατάσταση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Εύβοια και την καλπάζουσα εισαγόμενη εγκληματικότητα και θύμισε την προφητική ρήση του Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Απλά, θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους και τους τελειώσαμε!»

Στους χαρακτηρισμούς του επικεφαλής του αντιρατσιστικού κινήματος Κύπρου Δώρου Πολυκάρπου, περί νεοφασιστικής αντίληψης, ο Σταύρος Καρκαλέτσης απάντησε ότι το 76% των Ελλήνων που ζητούν φραγμό στη λαθρομετανάστευση και απελάσεις (δημοσκόπηση εφημ. «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ») είναι μάλλον πολλοί για να χαρακτηρίζονται νεοφασίστες.

Σημειώνεται ότι σε μια πρωτοφανή απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, ο υπουργός εσωτερικών Συλικιώτης ζήτησε από την οργανωτική επιτροπή να γίνουν προκαταβολικά συστάσεις στον Σταύρο Καρκαλέτση, ώστε ο τελευταίος να μην χτυπήσει την ελληνική κυβέρνηση για την μεταναστευτική της πολιτική.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ

www.karkaletsis-stavros.blogspot.com enosiskypros@yahoo.gr 22210 21118 6977 203854

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου