Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη για τα εθνικά θέματα


10.05.2009: Άποψη του κόσμου στην ημερίδα για τα εθνικά θέματα.

10.05.2009: Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης.

10.05.2009: Ο Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Θράκη.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η ημερίδα με θέμα «Τα εθνικά θέματα ξανά στο προσκήνιο» που διοργάνωσαν τα περιοδικά Patria και «Ενδοχώρα» την Κυριακή 10 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Imperial Palace της Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 100 Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν μια εκδήλωση γεμάτη από πατριωτικό παλμό και εθνικά μηνύματα, τα οποία εξέπεμπαν όλες οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν. Το παρόν έδωσαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και πλήθος στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης καταγγέλλοντας το έλλειμμα πατριωτικής πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την προσπάθεια υποβιβασμού της σημασίας των εθνικών θεμάτων που γίνεται από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού τύπου και της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Δημήτριο Ζαφειρόπουλο, εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο ζήτημα της μετανάστευσης, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας αυτή την περίοδο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Φιλόθεος Κεμεντζεκίδης, πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ, μιλώντας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, την στάση της ελληνικής πολιτείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Γιάννης Κουριαννίδης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα», τονίζοντας τον εθνικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Θράκη να μεταβληθεί σύντομα σε ένα νέο Κοσσυφοπέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πολύ συγκινητική παρέμβαση του Σεμπαϊδήμ Καραχότζα, εκπροσώπου των Πομάκων της Ξάνθης, ο οποίος κατήγγειλε στους παρευρισκόμενους, τις προσπάθειες εκτουρκισμού των Πομάκων και την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας στις ύποπτες δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της περιοχής.

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτριος Καψάλας, κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στα γεωπολιτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, βρισκόμενη στον κρίσιμο αυτό γεωγραφικό χώρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση μιας ξεχωριστής προσωπικότητας. Μιας Ελληνίδας που ζει στα Σκόπια και διδάσκει ελληνικά στους εκεί ομογενείς, παρ’ όλες τις απειλές των αρχών των Σκοπίων αλλά και την αδιαφορία, δυστυχώς, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι στα Σκόπια τα άτομα ελληνικής καταγωγής φθάνουν τους 300.000, αλλά απλά φοβούνται να αναδείξουν την καταγωγή τους, καθώς η δημιουργία ελληνικών συλλόγων και σωματείων αντιμετωπίζει την απροκάλυπτη εχθρότητα της κυβέρνησης των Σκοπίων.


Ελληνικές Γραμμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου